Copyright© Ilse Vangeel 2012
chiropraxie voor paardenilse vangeel
CURSUSSEN EN WORKSHOPS
Basiscursus massage en functionele mobilisatie
NL FR EN

Basiscursus massage en functionele mobilisatie voor paarden

Cursusbeschrijving:

Wil je graag zelf je paard leren masseren en een aantal manuele technieken kennen om je paard te versoepelen en beter te doen bewegen? Dan is deze praktijkgerichte basiscursus massage en mobilisatie wellicht iets voor jou!

Je begint met jezelf te oriënteren op het skelet en maakt kennis met de voornaamste spieren voor massage. Vervolgens leer je de traditionele handgrepen voor massage zoals strijken, kneden, compressie en tapotage, en kun je deze combineren in een volledige massageroutine. Verder zal er gewerkt worden met zachte mobilisatietechnieken voor de hals en rug, en leer je een core stability oefening voor romp- en bekkenstabilisatie. De bedoeling van deze cursus is dat je mits regelmatige oefening nadien, zelf in staat bent om een aantal problemen beter aan te voelen bij je paard en dan ook enkele manuele technieken kan toepassen om spierspanning en pijn te verminderen en beweeglijkheid te bevorderen. De nadruk van deze cursus ligt dus erg op het lichamelijke eerder dan een massage puur ter relaxatie.

Theorie en praktijk worden afwisselend gegeven tijdens deze cursus. Tijdens de theorie wordt de nodige achtergrondkennis meegegeven wat betreft de anatomie en de gebruikte technieken. Daarna kan er onder begeleiding geoefend worden met de paarden.

Totale lesduur: 12-15 uren

Data en locaties:

Momenteel geen gepland.

Vanaf 6 deelnemers (maximum 10 deelnemers) kan deze cursus ook bij jou op stal georganiseerd worden (één paard nodig per twee deelnemers). Tarieven op aanvraag.

 

massage voor paardenmassage voor paardenmassage voor paarden